KUŞU NURULLAH BAYRAM ORTA OKULU SATRANÇ TURNUVASI

KUŞU NURULLAH BAYRAM ORTA OKULU SATRANÇ TURNUVASI

Çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma  amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışılmalı  bu amaç  bir  'görev' olarak benimsenmelidir.

Bizde bu görevi en iyi şekilde okulumuzda uygulamak için ;okulumuz 4/A sınıfımızda satranç köşesi oluşturup öğrencilerimizi satrançla tanıştırdık. Bu kapsamda okul bazında satranç turnuvası düzenledik ve bunu gelenekselleştirmeye karar verdik.

Aralık ayında düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvasında ilkokul bazında :

1.) Hamza ARI
2.)Atilla KARAKÖSE
3.)Furkan KARAGÖZ

Ortaokul bazında :

1.)Nurullah ÖZDEMİR
2.) Mert TÜRK
3.) Fahri ERSOY

Öğrencilerimiz turnuvada dereceye girdi.Dereceye giren öğrencilerimize okul idaresi ve öğretmenleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Başkanlık Devir Teslim Töreni

31 Mart yerel seçimlerinde Kuşu Belediye başkanlığını kazanan Ak parti adayı Feridun Aktay dualar eşliğinde görevi Simav Kaymakamı Kuşu Belediye başkanı Türker Çağatay Halim'den devir aldı.Belediye önünde halka hitap eden Başkan Feridun Aktay, bu ulvi göreve başladığımız an yanımızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun. Almış olduğumuz görevin, ne kadar önemli, ne kadar kutlu, ne kadar da ulvi olduğunu bilerek buradayız. Bizler kasabamıza hizmet edebilmek için bu yarışın içerisine girdik. Kuşu beldesine bizlerin hayırlı hizmet edebilmesi için hep dualarımız bu yöndeydi,bizlere bu görevi tevdi etti. Bunların ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bizlerin vatandaşımıza, burada yaşayan tüm insanlarımızla beraber, hep beraber bir aile ortamında hizmet ederek, ihtiyacı olan, yapılması gereken her türlü Kuşu hizmetini de layıkıyla yapabileceğimiz inancındayız. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi, düzenimizi daim eylesin inşallah” dedi.